Oplevelser i gåafstand

Med et ophold på Hostrups Hotel i Tønder er der aldrig langt til spændende oplevelser. Flere af dem er lige inden for gåafstand. Vi har samle nogle af dem her, så du kan finde inspiration til din miniferie eller weekendophold.

  • Følg i Wegners fodspor rundt i Tønder by; fødehjemmet, læremesterens bolig, Fiskeskabet og samlingen af bysbarnets klassiske stole i Vandtårnet på Tønder Kunstmuseum, en gave skænket af Hans J. Wegner i 2016 til Tønder Kunstmuseum. Fødehjemmet ligger lige rundt om hjørnet, ligesom Wegners første læremester boede i samme gade som Hostrups Hotel. Wegners gadelamper lyser smukt i den gamle midtby.

 

  • Tønder Skulpturhave, lille ”Emma” og kunst i bybilledet – Ved Hostrups Hotel ligger indgangen til Tønder Skulpturhave. På Hostrups Hotels terrasse står Lisbeth Nielsens fine ”Emma” og kigger udover sin by. ”Emma” var den første skulptur Tønder Kunstfond indkøbte i 2008, siden er samlingen vokset med 14 store værker, alle smukt præsenteret i Tønders smukke skulpturhave omkring Amtmandens have og Vidåen. Her samles natur, kunst og kultur i en skøn forening.

 

  • Uldgade – smuk og stemningsfuld gade, der med sine unikke døre og karnapper nemt kunne kåres til den smukkeste gade i byen, hvor husene står skarpt og smukt ned af den snoede brostensbelagte gade. 

 

  • Visemøllen – Bachmanns Vandmølle også kaldet Visemøllen blev bygget 1598. Oprindelig vandmølle under Tønder Slot. Møllen benyttes i dag til forskellige musikalske arrangementer blandt andet i forbindelse med Tønder Festivalen. Restaureret 1996 af arkitekt Steffen Søndergaard.

 

  • Tønderkniplinger – Oplev detaljerne og de smukke kniplinger i et af de bedst bevarede fredede huse i Tønder, Drøhses hus på gågaden. Huset rummer udstillinger af dele af museets samlinger af kniplinger, møbler og fajance. Om sommeren kan der ofte opleves arbejdende kniplersker i huset.

 

  • Gågaden – Tønder er en ældgammel by. Den fik sine købstadsrettigheder helt tilbage i 1243 og er dermed faktisk Danmarks ældste købstad. Handelstraditionerne holdes i hævd i de mange specialbutikker i og omkring gågaderne, hvor man finder alt fra møbler, smykker og glaskunst til tøj, sko og lækkerier. Byens handlende har i årets løb mange spændende arrangementer og events på programmet. I 2018 blev Tønder velfortjent kåret som Danmarks hyggeligste handelsby.

 

  • Julemarked – Hvert år den anden weekend i november åbner Tønders traditionsrige Juleby. Julebyens åbning markeres med et julemandstræf, hvor hundredvis af julemænd besøger Tønder. I alle weekender frem til jul er der hyggelige og børnevenlige arrangementer på Torvet ved julehytterne. Julestemning som i gamle dage med Juletog, glögg og varm kakao, karrusseller og Den flyvende Julemand på taget.