Natur

 

Sort Sol

En magisk og unik naturoplevelse. Oplev hundredtusindvis af stære danse i utrolige formationer. Læs mere her

Tøndermarsken

Tøndermarsken er en del af Nationalpark Vadehavet. I 2014 optaget på UNESCO’s naturarvsliste og rummer en natur- og kulturarv af national og international værdi. Oplev det inddæmmede marskland og nyd den uendelige udsigt fra digerne med højt til himlen. 

Så langt øjet rækker

Der er det, vi kan se. Og der er det, vi kan mærke. I Tøndermarsken er der mere af begge dele. Vadehavet trækker i land. Og trækker vejret.

Horisonten står længere og skarpere. Du er i grænselandet. Her mødes ikke blot Danmark og Tyskland, men himmel og hav, jord og vand. Millioner af fugle flyver himlen sort over digerne. De lange lige veje fører både frem og tilbage i tiden. Det første får er sjældent det sidste. Men man kan stå midt i Tøndermarsken uden at opdage det. For naturen her kræver noget af sit menneske. Man er nødt til at stoppe helt op, se sig omkring og trække blæsevejret helt ind. Få ilt til hjernen og hjerte, så man kan forstå, hvad det drejer sig om.

På de kanter taler man om at ”strække øjnene”. At lade blikket vandre og tankerne flyve.

Så langt øjet rækker

Marskstien

Følg Marskstien til fods og oplev Tøndermarsken. Der er formidlingsstationer på hele ruten, som informerer om natur, dyreliv og oplevelser. Tøndermarskens lige findes ikke andre steder i verden. Her på kanten til vandet og i kanten af landet er der enestående kulturarv. Ruten er i alt 54 km lang – en del af den går ved døren til Hostrups Hotel. Der er indlagt stisløjfer, så du kan følge en del af stien i de antal kilometer, der passer til dig. Se kort her. Vi tilbyder også en pakkerejse, hvis I har lyst til at vandre hele ruten.